31 marzo 2007

Struggle of Empires, primera partida.

Per fi hem probat aquest joc de guerres colonials del segle XVIII. Visca!

Com que era la primera vegada que hi jugavem, els torns inicials varen ser molt lents i només varem tenir temps d'acabar dos de les tres guerres d'una partida normal. Ja varem agafar una idea de com va el joc, però crec que l' Struggle of Empires li cal més d'una partida per disfrutar-lo. Hi han, sobretot, moltes fitxes que donen diferents avantatges i els jugadors han de saber com i quan jugar-les. Però vaja, res que no es pugui solucionar amb una altre sessió. ;)

França, Austria, Espanya, Prussia, Russia i Gran Bretanya es varen disputar el control de les colonies d'ultramar i dels territoris de bona part d'Europa. Es va combatre arreu del món; això si que és globalització!Fins i tot, varen aparèixer pirates al carib!

Sospitosament, només varen atacar les possession prussianes d'aquella regió. (Les males llengües diuen que eren vaixells pagats amb diner britànic.)

Al final, malgrat les derrotes que va patir a Africa i a l'India, l'Imperi Austriac va predominar. França, gràcies a la seva política agressiva, el va seguir d'aprop. L'Imperi Britànic va ser el gran derrotat i va quedar molt reduït.